Toplumumuzda çok ciddi gelişmeler yaşanmakta, toplumsal huzursuzluk sürüp gitmekte, kimse yaşantısından memnun görünmemektedir. Bütün bunların çok değişik sebepleri olabilir ama bizce en önemli sebebi insanlığın ortak vasıflarından uzaklaşılmasıdır.

Evet, insanlığın ortak vasıfları!.. Nedir onlar? Vefa, saygı, kadirşinaslık, hakkı üstün tutmak, çalışmak, yardımlaşma, dayanışma, merhamet, cesaret, edep, temizlik vs..

Ve bunlardan VEFA… Nedir Vefa? Kime ve neye karşı vefa? Vefa yoksa ne var ki?

Biz böyle miydik? Bireyselcilik bizi kuşatmış, kendimizden başkasını düşünmez olmuşuz. Oysa biz böyle değildik. Her şey bizim güzel geçmişimize ve aydınlık geleceğimize uzanırdı. Eski dostlar asla unutulmaz… Paylaşmak, hatırlamak, yardımlaşmak, dayanışmak bizim en iyi yaptığımız şeylerdi.

Hoşgörülü, vefalı, kadirşinas, yardımsever, gönülden seven dostlar çok bulunurdu… Kopmuştuk birbirimizden, aramaz sormaz olmuştuk birbirimizi, cenazemizde ağlamıyor, düğünümüzde gülmüyorduk. Derken 2002 Haziran’ında 20 gönülden arkadaş Ankara Kızılcahamam’da buluştuk. Vefader bu buluşmadan sonra kuruldu, bir grup gönüldaş ve meslektaş tarafından…

Derneğimizi faaliyete geçirebilmek, mesleki dayanışmayı gerçekleştirebilmek için gelin el ele, gönül gönüle verelim, birlikte çalışalım. Aramızdaki görünmez engelleri kaldıralım. Meslektaşlarımız, gönüldaşlarımız, can dostlarımızla, sevgimizi, saygımızı, umutlarımızı, gönüllerimizi, fikirlerimizi paylaşalım… Paylaşıldığında başarılar artacak, fikirler çoğalacak, acılar azalacak, mutluluklar artacaktır.

Vefalı Dostlar Birbirini Her An Her Yerde Bulur…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir